Over mij

Mijn naam is Mascha van de Weer, en sinds eind 2013 ben ik eigenaar en oprichter van DidactAdvies.

Een aantal jaren heb ik als freelancer aan verschillende projecten gewerkt, gericht op het adviseren over opleidingsvraagstukken en het ontwerpen en ontwikkelen van instructiemateriaal.

Daarvóór heb ik jarenlang bij verschillende IT-bedrijven gewerkt. Eerst als consultant (en trainer), toen als schrijver van handleidingen en vorig jaar nog als consultant-ondersteuner. Niet in het onderwijs dus, maar wel altijd gericht op het slim inrichten en gebruiken van IT-applicaties.

Momenteel ben ik instructional designer bij Hogeschool Saxion. Ik adviseer en begeleid docenten om slim gebruik te maken van een online leer- en toetsomgeving en andere digitale tools en daarmee hun onderwijs te verrijken.

Ik houd ervan om kennis te delen, en help anderen graag om informatie te structureren en te verhelderen, zodat zij hun kennis kunnen overbrengen op anderen.

Tijdens mijn studie Toegepaste Onderwijskunde aan de Universiteit Twente heb ik mij voornamelijk gericht op performance support en het ondersteunen van leren met een online leeromgeving. Later, toen ik werkte als consultant, kwam daar interesse voor kennismanagement bij. Dit veranderde in interesse voor persoonlijk kennismanagement, wat ik ook kon linken aan productiviteit en slimmer werken, waarover ik blog op OrganizeFlow. Ook leren op de werkplek vind ik bijzonder interessant.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd doe ik vrijwilligerswerk voor een lokale afdeling van D66,  onderhoud ik een aantal websites en probeer ik mijn eigen productiviteitssysteem steeds verder te verbeteren. Ook vind ik het altijd leuk om met teksten bezig te zijn.

Ter ontspanning (en om fit en gezond te blijven) doe ik aan hardlopen en fitness. Het liefst loop ik tussen de 6 en 15 km en ik vind het geweldig om af en toe een halve marathon te kunnen lopen. Ook wandel ik regelmatig in de mooie omgeving waar wij wonen.

In steekwoorden

lifelong learning – onderwijskundig advies – probleemoplosser – performance support – social learning – online leeromgevingen – blended learning – Saxion – Universiteit Twente – Toegepaste Onderwijskunde – GTD – productiviteit – persoonlijk kennismanagement – nieuwsgierig – open – bloggen – redigeren – websites bouwen – D66 – schaken – van Bach tot Guns n’ Roses – hardlopen – wandelen – fitness

Wil je mij volgen via sociale media? Je vindt mij hier: