Persoonlijk kennismanagement

Je wilt graag beter worden in je werk, maar je weet niet waar je moet beginnen.

Je wilt je blijven ontwikkelen en iedere dag nieuwe stappen zetten. Aan de hand van situaties die je tegenkomt in je werk zoek je de informatie die je nodig hebt. Je vindt allerlei artikelen, video’s en interessante boeken, maar je verliest het overzicht en weet niet hoe je dit kunt aanpakken.

Je ziet het als jouw eigen verantwoordelijkheid om bij te blijven op je vakgebied.

Je vindt je dat je zelf verantwoordelijk bent voor je ontwikkeling als professional. Het is mooi als je bedrijf een opleiding of training aanbiedt, maar daarnaast wil je gewoon weten wat er speelt in de markt en welke nieuwe ontwikkelingen er zijn.

Je wilt niet afhankelijk zijn van je bedrijf, want wie weet hoe lang je daar kunt of wilt blijven.

Bovendien wil je van meerwaarde zijn voor de organisatie waar je werkt en voor je klanten. Je wilt graag iets toevoegen met jouw kennis, inzichten en vaardigheden.

Je vraagt je echter af waar je die nieuwe kennis vandaan haalt. Hoe kun je het zó voor jezelf inrichten dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen zonder dat het je te veel tijd gaat kosten?

Met persoonlijk kennismanagement zorg je voor input, orde, inzicht en interactie.

Je gaat op zoek naar relevante informatie die je voor jezelf ordent en waaruit je nieuwe inzichten destilleert die je vervolgens weer deelt met je netwerk. Hierdoor krijg je niet alleen meer kennis over wat er speelt in je vakgebied, je levert er zelf ook een bijdrage aan en vergroot zo je eigen autoriteit:

  • Je blijft op de hoogte van nieuwe ideeën, inzichten, trends en veranderingen in je vakgebied;
  • Je brengt structuur aan in je informatiestromen en zorgt ervoor dat je relevante informatie en inzichten ook snel weer terug kunt vinden;
  • Je blijft continu leren en jezelf ontwikkelen als professional;
  • Je kunt je kennis en vaardigheden ook gebruiken buiten de organisatie waar je werkt;
  • Je kunt mensen, ideeën en resources met elkaar verbinden, waardoor je jezelf onderscheidt ten opzichte van je collega’s;
  • Je maakt gebruik van het denkvermogen van mensen die over de hele wereld met elkaar verbonden zijn.

Bovendien krijg je meer innovatieve en creatieve ideeën doordat je toegang hebt tot allerlei verschillende mensen en resources.

 

Hoe kan ik je hierbij helpen?

Ik heb een programma ontwikkeld waarmee je aan de hand van verschillende tools en strategieën een persoonlijk plan maakt voor je professionele ontwikkeling.

Dit programma bestaat uit:

  • 3 coachingsessies van 1,5 uur (via Skype);
  • 2 follow-up sessies (via Skype) om te kijken waar je staat, en
  • een aantal opdrachten ter voorbereiding van iedere coachingsessie.

Investering: 397,- euro excl. btw.

Neem contact op om je aan te melden.

Neem contact op

 


Veelgestelde vragen

Werk je volgens één specifieke methode?

Nee, ik volg niet één methode, maar het Seek, Sense, Share-model van Harold Jarche is wel belangrijke basis geweest voor mijn denkrichting. Met dit model als basis heb ik aan de hand van mijn eigen kennis en ervaring een aantal onderdelen en stappen gedefinieerd waarmee je inzicht krijgt in strategieën voor persoonlijk kennismanagement en waarmee je je eigen persoonlijke aanpak bepaalt.

Ben ik verplicht om met bepaalde tools te werken?

Nee, absoluut niet. Ik stel een aantal tools voor die ik zelf ken en die ik je aan wil raden, maar als je zelf liever met iets anders werkt dan is dat geen enkel probleem. Wat de één handig vindt, vindt de ander misschien te simpel of juist te complex. Het gaat erom dat het voor jezelf het beste werkt.

Ik heb op mijn werk geen of heel beperkte mogelijkheden om extra software te installeren. Kan ik dit programma dan wel volgen?

Veel tools hebben een webapplicatie die werkt via een browser waardoor er geen extra software geïnstalleerd hoeft worden. Daarnaast hebben veel organisaties een uitgebreide versie van Microsoft Office. Die biedt ook veel mogelijkheden. De kans is dus erg groot dat we ook voor jou een goed werkbare oplossing kunnen vinden. En stel dat we er toch echt niet uitkomen dan krijg je gewoon je geld terug.