Website vernieuwd!

Website Upgrade ConstructionInderdaad, je ziet het goed: Deze website is vernieuwd!

Wat is er allemaal veranderd?

Responsive
Dit is iets technisch. De website is nu ‘responsive’, wat wil zeggen dat hij op allerlei apparaten leesbaar blijft, terwijl hij er ongeveer hetzelfde uit blijft zien.

Slimmer werken, leren en opleiden
Dit gaat over de inhoud. Ik heb ruimte gemaakt voor nieuwe onderwerpen waar ik als adviseur meer aandacht aan wil besteden. Ik houd mij namelijk ook al jarenlang bezig met produciviteitsvaardigheden en ik vond het de hoogste tijd om dit ook een plaats te geven in mijn advieswerkzaamheden, aangezien ze ruimte en focus geven aan mensen en organisaties die zichzelf continu willen blijven ontwikkelen.

Daarnaast denk ik dat vaardigheden zoals het bouwen van je persoonlijke leernetwerk en het verzamelen, bestuderen en delen van nieuwe kennis (persoonlijk kennismanagement) de komende jaren een grote rol gaat spelen in leersituaties bij bedrijven, maar ook in het onderwijs. In het onderwijs wordt leren persoonlijker en meer gericht op de ontwikkeling van het individu, waardoor portfolio’s een belangrijker plaats in zullen nemen, en bij bedrijven zullen traditionele methoden van leren steeds vaker plaatsmaken voor performance support en leerprocessen die direct op de werkplek plaatsvinden.

Vanuit mijn achtergrond als onderwijskundige kijk ik natuurlijk naar de wijze waarop dit gefaciliteerd kan worden in een (school)organisatie, maar ik wil hier ook naar kijken vanuit het perspectief van de lifelong learner, waar ik mijzelf uiteraard ook toe reken. Hoe kun je bijblijven op je vakgebied, je eigen leerproces continu blijven voeden en welke tools en technieken zijn daarbij handig?

Nieuwsbrief
Ten slotte kun je je voortaan inschrijven voor mijn nieuwsbrief als je regelmatig op de hoogte gehouden wilt worden van de nieuwste artikelen op mijn blog. Zoals je ziet staan er nu nog niet heel veel artikelen op, maar ik heb voldoende ideeën om daar de komende tijd verandering in te brengen. Dus mis het niet!